Kategorier
featured Guldnoten

En hälsning från Mikael Jepson

Kategorier
Guldnoten

GLUMSLÖVS MUSIKFONDSSTIPENDIUM – GULDNOTEN 2018

Nu återlanserar Glumslövs byalag Glumslövs musikfonds stipendium – Guldnoten. Stipendiet syftar till att stötta unga musiktalanger och med en by där flera internationellt erkända musiker har bott eller har sin hemvist är tanken nära om Glumslöv som plantskola för unga musiktalanger.

Stipendiaten erhåller vid utdelningen år 2018, förutom ett diplom, en summa om 2000 kr och en möjlighet att få träffa och ställa frågor till Glumslövsbon Mikael Jepson. Internationellt erkänd musiker som bland annat rönt stora framgångar med rockbandet The Ark.

Guldnoten 2018

Syfte: att främja och stimulera unga begåvade musiker under 18 år med anknytning till Glumslöv eller dess omedelbara närhet.

Ansökningsperiod: 5 april – 1 maj
Ansökan: formulär på www.glumslovsbyalag.se och skicka in en ljud- eller video-fil
Utdelning – vad: diplom, stipendiesumma på 2000 kr och frågestund med Mikael Jepson
Utdelning – när: i samband med Glumslövsdagen.
Prisutdelare: hemligt

Historik

Glumslövs byalag erhöll den första ekonomiska insatsen till Guldnoten med anledning av byns 1200- årsfirande och Landskronas 600-årsjubileum. Insatsen skänktes av Landskrona stad och överlämnades under högtidliga former av kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg i samband med den bejublade konserten på Örenäs slott den 12 september 2012. Den första utdelningen av Glumslövs musikfonds stipendium delades ut året efter den 14 september 2013 till Joel Aspeheim under konserten som arrangerades med anledning av byns och Landskorna stads jubileum även denna gång under högtidliga former på Örenäs slott.

2013  Joel Aspeheim
2014  David Petersson-Eklundh
2015 Eric Siggelkow
2016 Jack Nordström

Byalagets ambition har sedan dess varit att årligen dela ut ett musikstipendium i samband med Glumslövsdagen. Stipendiets storlek bestäms av byalagets styrelse.

Jury

Mikael Jepson, musiker och designer
Leila Khammari, ledamot Glumslövs byalag
Sigyn Nilsson Broberg, President Landskrona-Glumslövs Rotaryklubb Monica Sandell, rektor Glumslövs skola

Kontakt

Styrelsen för Glumslövs byalag genom Leila Khammari
tfn 070-561 38 85 leila.khammari@gmail.com